Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας – ΠΑΣ Γιάννινα

Το Σάββατο 2 Απριλίου 2016, στο κλειστό γυμναστήριο Πρέβεζας, τα τμήματα των ακαδημιών μπάσκετ των συλλόγων «Σ.Κ. Νικόπολη Πρέβεζας» και «ΠΑΣ Γιάννινα» έδωσαν φιλικούς αγώνες. Στα παιγνίδια αυτά αγωνίστηκαν, αρκετοί για πρώτη φορά, όλοι οι πιτσιρικάδες που στελεχώνουν τα τμήματα των ακαδημιών «Προτζούνιορ» (γεν. το 2007 κ’ 2008) και «Τζούνιορ» (γεν. 2005 κ’ 2006) των δύο συλλόγων.

nikopoli_pasgiannina

Εντύπωση μας έκανε το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής των παιδιών στις ακαδημίες και των δυο συλλόγων. Νεαροί αθλητές που με το ταλέντο τους αλλά και την προσπάθεια τους μας χάρισαν κάποιες όμορφες στιγμές.

Επισήμως δεν κρατήθηκε σκορ αγώνα καθώς δεν θεωρείται σωστό κάτι τέτοιο σε μικρές ηλικίες αφού η «νίκη δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός». Αρκετά διαφορετική συνήθεια από την παλιότερη, της δικής μας εποχής στην αλάνα, που εκεί παλεύαμε και μετράγαμε τον κάθε πόντο ή γκολ και αυτό δεν μας χάλασε. Και φυσικά πάντα απολαμβάναμε το παιγνίδι.

Βέβαια και σήμερα οι νέες θεωρίες μένουν μόνο στα λόγια αφού στην πράξη ακόμη και οι πιο μικροί αθλητές που συμμετείχαν στο παιγνίδι, από μόνοι τους κρατούσαν το σκορ του αγώνα και πάλευαν για κάθε καλάθι. Και ευτυχώς αυτό μάλλον δεν μπορεί να αλλάξει…

Το βίντεο που ακολουθεί είναι από τη δεύτερη περίοδο του αγώνα των «Προτζούνιορ»:

……………

Αλλά οι φωτογραφίες είναι και από τους δύο αγώνες:

Advertisement