Αεραθλητικές πτήσεις για την υποστήριξη των Ιωαννίνων

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 ο Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων (Α.Σ.Ι.) διοργάνωσαν πτήσεις με αλεξίπτωτα πλαγιάς, αετούς και μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα με σκοπό να προβάλουν το αίτημα της πόλεως των Ιωαννίνων να οριστεί αυτή ως «Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης» το 2021.

aleksiptoto_giannina

Αρχική πρόθεση των οργανωτών της εκδήλωσης ήταν οι συμμετέχοντες να πετάξουν από την κορυφή του Μιτσικελίου προς την λίμνη αλλά η χαμηλή νέφωση της ημέρας ανάγκασε τους υπευθύνους να ορίσουν το σημείο απ’ όπου θα ξεκίναγαν οι πτήσεις αρκετά χαμηλότερα.

Η προσέλευση των αθλητών ήταν πολύ μεγάλη, ο αριθμός του πρέπει να ξεπερνούσε τους 60 σε μια εκδήλωση που είχε και αρκετά απρόοπτα. Γιατί εκτός από την χαμηλή νέφωση και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της, και το σημείο που επιλέχθηκε για την προσγείωση αποδείχτηκε προβληματικό. Το χωράφι που ορίστηκε  για να εξυπηρετήσει τους αθλητές στην προσγείωση τους κατά το ήμισυ είχε λασπόνερα!!

Έτσι μετά τους πρώτους άτυχους αθλητές που έπεσαν μέσα τοποθετήθηκε στον κατάλληλο στεγνό χώρο καπνογόνο ώστε αυτός να σημανθεί. Αυτό βοήθησε τις προσπάθειες των υπολοίπων πιλότων ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι πιο τολμηροί αθλητές, για να γλυτώσουν τις όποιες δυσάρεστες εκπλήξεις, επέλεξαν να προσγειωθούν στον κοντινό ασφάλτινο (παρά)δρόμο, ανάμεσα στους έκπληκτους θεατές και στα λίγα διερχόμενα αυτοκίνητα!!!! Και η αποχώρηση όμως από το σημείο είχε και αυτή δυσκολίες, αφού οι πιλότοι φορτωμένοι έπρεπε να κάνουν ένα γύρω για να φτάσουν στα αυτοκίνητα τους και στους οικείους τους.

Παρόλα αυτά η εκδήλωση κρίνεται επιτυχημένη. Οι συμμετοχές σ’ αυτήν μάλλον ξεπέρασαν τις προσδοκίες και παρά τα όποια απρόοπτα που παρουσιάστηκαν οι οργανωτές και οι συμμετέχοντες φάνηκαν ευχαριστημένοι από την εξέλιξη της και φιλοδοξούν στην καθιέρωση και στην ετήσια πλέον διεξαγωγή της.

Advertisement