Γεφύρι Κόκορου – Βίτσα – Δίλοφο

Μια ακόμη εύκολη πεζοπορική διαδρομή στο κεντρικό Ζαγόρι, διάρκειας 2 ½ – 3 ωρών. Αφετηρία μας το «γεφύρι του Κόκορου», ακολουθούμε το μονοπάτι που κινείται παράλληλα με τη δεξιά όχθη του «Ξηροπόταμου» και μας οδηγεί προς το «γεφύρι του Μίσιου» .

Φτάνοντας στο γεφύρι του Μίσιου περνάμε στην απέναντι πλευρά της όχθης και αρχίζουμε να ανηφορίζουμε προς τη Βίτσα. Ανεβαίνουμε τη καλοδιατηρημένη «σκάλα» και λίγο πριν φτάσουμε στο χωριό λοξοδρομούμε προς τα αριστερά ακολουθώντας τις πινακίδες που μας οδηγούν στο μονοπάτι που πηγαίνει προς το Δίλοφο.

Από εδώ και πέρα η διαδρομή μας γίνεται μέσα από ένα πέρασμα που έχει πυκνή και χαμηλή βλάστηση. Αυτό κάνει το μονοπάτι μας σε ορισμένα σημεία να γίνεται ασαφή παρόλο που η περιοχή έχει σημαδευτεί πολλές φορές κατά το παρελθόν.

Η πορεία μας πλέον κατηφορίζει και οδεύουμε προς τη ρεματιά. Όταν φτάσουμε στο ρέμα, περνάμε στην απέναντι πλευρά και ακολουθούμε το ανηφορικό μονοπάτι, που σύντομα μας οδηγεί σ’ έναν παλιό χωματόδρομο. Ακολουθούμε για λίγο τον χωματόδρομο, ώσπου να συναντήσουμε μια νέα, δεύτερη ρεματιά. Στο σημείο αυτό περνάμε στην απέναντι πλευρά και αρχίζουμε να ανηφορίζουμε προς το τελικό μας προορισμό, το Σοποτσέλι (Δίλοφο) Ζαγορίου.

Η  πεζοπορική μας διαδρομή έγινε τον Απρίλιο του 2012.

Advertisement